Området spärrades av för teknisk undersökning.
Området spärrades av för teknisk undersökning. Bild: JOAKIM ERIKSSON

Skelettdelar hittade i terrängen

Under måndagen hittade en persons kroppsdelar i terrängen på Onsala i Kungsbacka kommun.
– Enligt våra teknikers erfarenhet skulle det kunna vara en människa, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Det var under måndagsförmiddagen som polisen blev kontaktad av en person som hade hittat, vad som såg ut som mänskliga kroppsdelar, i terrängen på Onsala i Kungsbacka kommun.

Polisen spärrade då av platsen för att genomföra en teknisk undersökning. Samtidigt inleddes en förundersökning gällande mord/dråp.

– Det innebär inte att ett brott har begåtts då det är skelettdelar som hittats, sade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson när GP pratade med honom under måndagseftermiddagen.

Troligen en människa

Vid 19-tiden meddelade polisen att den tekniska undersökningen hade avslutats på fyndplatsen och att de kvarlevor som de undersökt troligen tillhör en människa.

– Enligt våra teknikers erfarenhet skulle det kunna vara en människa. Men det är inte den slutgiltiga rapporten, även om den är ganska tillförlitlig. Nu kommer en rättsläkare titta på det, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Kroppen har skickats till Rättsmedicinalverket där den kommer att obduceras under veckan.

Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef på grova brott hos polisen i Halland, berättar att de närmast kommer att försöka ta dna på skelettdelarna.

– Det är svårt att säga hur lång tid det tar. Men det kommer att hända inom en inte alltför avlägsen framtid. Vi ska jobba på att ta reda på vem det är och om det kan höra ihop med något som har hänt tidigare.

Hur länge har delarna legat där de hittades?

– Ett längre tag.

Hur eller på vilket sätt personen avlidit går för närvarande inte att avgöra. Fyndplatsen är fortsatt avspärrad.

ANNONS