Skadad på urspårad fest: "Slagen 20 gånger"

En av Rolfstorpfestens arrangörer Erik Fritz blev misshandlad med ett knogjärn i huvudet. – Okända människor kom in och det blev kaos, säger han.

ANNONS
|

Festen i Folkets hus i Rolfstorp i fredags kväll var en privat tillställning dit 300 personer bjudits in via Facebook i åldrarna 16-24 år. Erik Fritz, 20 år, var en av arrangörerna. Han berättar att polisen kom förbi och kontrollerade så att festdeltagarna inte var för fulla och unga vid 21-tiden.

– De tyckte att allt verkade lugnt och lät oss fortsätta med festen. Men fem-tio minuter efter att de hade åkt började det komma in helt okända människor, säger han.

LÄS MER:Ungdomsfest spårade ur i Rolfstorp

Folk började bli fulla och han beskriver stämningen som hetsig. Han tittade in på en av toaletterna och såg att ett toalettlock låg på golvet. I samråd med flickvännen som också var en av arrangörerna beslutade de att avsluta festen.

ANNONS

– Vi ville ju inte bli skadeståndsskyldiga. Min flickvän lånade micken av dj:n och uppmanade folk att lämna lokalen eftersom festen var slut. Nittio procent av gästerna lydde men några blev sura.

Polisen skriver i sin händelserapport att man hade besökt platsen vid 22.30-tiden men fick återvända då det hade kommit dubbelt så många som hade tackat ja. Festen uppgavs ha "spårat ur".

Eriks flickvänkände sig hotad av några som ville ha sina pengar tillbaka. Hon tog hjälp av en kompis och han blev påhoppad. Det blev slagsmål och dj:n kalladepå Erik som komoch puttadeundan bråkmakarna. De gickut men komtillbaka en stund senare och hademed sig fler killar.

– En kille lyfteupp mig bakifrån och försöktekasta ner mig på golvet. Jag blevslagen 20 gånger i huvudet och det forsadeblod.

Kompisarna laner Erik på golvet och sågtill så att han varvid medvetande. Han hadedjupa spår i huvudet som inte kundeha åstadkommits med enbart knytnävsslag. Ett knogjärn med små spettar hadeanvänts. Han fick åka ambulans till sjukhus där han fick sy åtta stygn i huvudet och fem vid höger ögonbryn.

– Jag har mått bättre, säger han.

Mikael Blasiak var kvällens dj. Han tycker inte att arrangörerna gjorde något fel.

– Jag saknade föräldrarna.

ANNONS

Polisen tog upp tre anmälningar om misshandel.

ANNONS