Segelbåt tog in vatten – sjöräddningen ryckte ut

En segelbåt utanför Falkenberg började ta in vatten under natten mot lördagen. Sjöräddningen ryckte ut och började pumpa ut vatten ur båten.
Båten kunde sedan köra för egen maskin in till Falkenberg där den nu ligger förtöjd.

ANNONS
|

Det var vid 01.50 som Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral (JRCC) larmades om en segelbåt som började ta in vatten utanför Falkenberg.

Strax innan klockan tre var tre svenska räddningsbåtar, en dansk militärbåt och en svensk sjöräddningshelikopter på plats.

– Vi har precis fått ombord pumpen och de håller på och pumpar ut vatten. Båten är säkrad och passagerarna är oskadda. Vi ska se om de kan ta sig in till land för egen maskin, säger Fredrik Hermansson, assisterande räddningsledare vid JRCC.

Vid fem-tiden kunde JRCC meddela att insatsen gått bra.

– Vi fick över en pump i haveristen och sen kunde den köra för egen maskin med eskort av en båt från Sjöräddningssällskapet och en från Kustbevakningen, säger Anders Larsson, räddningsledare vid JRCC.

ANNONS

Båten ligger nu förtöjd i hamnen i Falkenberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS