Raketer sköts in i kommunhus

Tidigt under söndagsmorgonen sköt någon eller några in raketer eller smällare in i kommunhuset i Lilla Edet. I samma lokaler finns ett äldreboende. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

ANNONS
|

Larmet om händelsen kom till polisen strax efter klockan halv sex på söndagsmorgonen. Då ska någon eller några ha krossat ett fönster till Kommunhuset i Lilla Edet.

– Det är någon som skjutit in någon form av raketer eller smällare och krossat fönster i kontorsdelen, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med skadegörelsen men dådet resulterade i rökutveckling i lokalen och stor förstörelse inne på kontorsdelen. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och kunde vädra ut lokalen och släcka.

Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen.

ANNONS

Enligt initiala uppgifter skulle det röra sig om ett äldreboende.

– Det är ett äldreboende i samma fastighet som kommunhuset, men de har inte varit berörda. De har säkert blivit väckta, men det är i kontorsdelen av kommunhuset som man skjutit in, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen eftersöker vittnen som befunnit sig på platsen som har gjort iakttagelser vid händelsen.

ANNONS