Polisinsats i Lysekil – misstänkt bombtillverkning

Enligt uppgifter till TV4 har polisen slagit till mot en misstänkt bombtillverkare i Lysekil. Polisen bekräftar att de genomfört en insats på platsen.
– Det är kopplat till en person som sitter anhållen för försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Polisen har genomfört en insats i Lysekil, som enligt TV4 handlar om bombtillverkning. Enligt kanalen har ”en rad kemikalier” hittats tillsammans med annat material som kan användas vid tillverkning av bomber.

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern, bekräftar Åklagarmyndigheten för GP. Insatsen har skett vid en bostad i Lysekil och mannen är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han anhölls vid klockan 01.30 natten till söndagen.

Polisen har varit på plats med tekniker under söndagen.

– Vi har varit på platsen med anledning av utredningsåtgärder. Tekniker har varit på plats och det är kopplat till en person som sitter anhållen för försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger Svedemyr.

ANNONS

– Jag kan lägga till att det inte har funnits någon fara för allmänheten idag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS