Polisinsats i bostadsområde

En man i 40-årsåldern blev natten till tisdag skjuten i benet i ett bostadsområde i Falkenberg och fick föras till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och grov misshandel.

ANNONS
|

Det var runt midnatt som polisen larmades till ett bostadsområde i Falkenberg med anledning av en grov misshandel. En man fördes ganska snabbt till sjukhus med ambulans.

– Målsägande var vaken och talbar, och vi kommer att fånga upp personen på sjukhus sen, säger Anders Wennergren, polisens vakthavande befäl i Väst.

Flera personer som befann sig i området har uppgett att de hörde en kraftig smäll runt midnatt. Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisens avdelning grova brott, anlände till platsen vid 01.30. Han bekräftade att en person blivit skjuten.

– Ja, han är skottskadad i benet, säger han.

Den misstänkte flydde i bil

Polisen uppgav att den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

ANNONS

– Vi vet vem det är sedan tidigare. Nu försöker vi luska lite runt honom för att veta vad som hänt, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och grovt vapenbrott.

– Men vi kan inte gå ut med fler detaljer i nuläget. Det är för tidigt att säga, säger han.

Polisen har sökt med hund i området och en helikopter hovrade över området i över 30 minuter. Polisens tekniker är kallade till platsen för att göra en teknisk undersökning.

Enligt polisen ska en misstänkt gärningsman ha lämnat platsen i bil, men under tidig tisdagsmorgon var ingen gripen.

ANNONS