Polisen utreds efter dödsolycka med moped

En polisjakt kan ha legat bakom tisdagens dödsolycka i Lerum då en 15-årig pojke på moped omkom.
– Det är en väldigt tragisk händelse som påverkar oss, så klart, säger Elin Karlander, stationsbefäl vid polisen i Alingsås till GP.

ANNONS

Olyckan skedde vid 17.30-tiden i tisdags vid Lagman Lumbers väg i Lerum. Två unga män färdades på en moped, som enligt polisens uppgifter i tisdags, kraschade in i en stolpe.

En av ungdomarna på mopeden, en 15-årig pojke, skadades så allvarligt att han avled.

Läs mer: Ung person död efter mopedolycka i Lerum

Den andre killen på mopeden skadades också, dock inte allvarligt.

Olyckan utreds nu av polisens trafikenhet i Vänersborg. Dessutom genomförs en åklagarledd utredning inom polisens enhet för särskilda utredningar, något som är standard när poliser varit inblandade i händelser som slutat i dödsfall.

ANNONS

GT har talat med Johan Lundberg, polisområdeschef i Alingsås. Han uppger för tidningen att Alingsåspolisen i tisdags kontrollerade trafiken i Lerum:

– Vid en sådan här kontroll kommer den här mopeden och får tydliga stopptecken av patrullen med bland annat blinkande blått och rött sken, säger Lundberg till tidningen.

Föraren av mopeden ska dock inte ha stannat för polisens signaler.

– Då körde man efter mopeden. Föraren svängde snart in på en mindre grusväg. Kort därefter fick mopeden sladd i rullgruset och föraren förlorade kontrollen, säger Johan Lundberg till GT.

ANNONS