Polisen: "Död man är torpägaren"

Den döda personen som hittades vid ett torp i Svenljunga kommun har nu obducerats. Det preliminära beskedet visar att det är den torpägaren själv.

ANNONS
|

Under måndagsförmiddagen bekräftade polisen att det enligtobduktionsprotokollet är den försvunna mannen som hittats död vid torpet. Mannen är född 1929 och var hemmahörande i Svenljunga, men folkbokförd i Göteborg.

LÄS OCKSÅ:Människokropp hittad vid torp

Polisen vidtar nuutredningsåtgärder där man bland annat kartlägger mannens sista tid i livet.Man fortsätter utredningen med brottsrubriceringen mord alternativt dråp eftersom mannen enligt obduktionen har utsatts för våld i samband med sin död. Han sågs senast under våren 2014.

– Vi misstänker att det också är ungefär vid den tidpunkten han har bragts om livet, säger Magnus Dahl, gruppchef för avdelningen spaning grova brott, till TT.

ANNONS

Polisen är förtegen om vilket typ av våld det handlat om som mannen utsatts för.

– Det är inget vi vill gå in på i nuläget, säger Magnus Dahl.

Det var den 5 juli somen man ringdein till polisen och sa atthan hadehittat en kropp i närheten av ett torp. Polisen kom till platsen vid 16.30-tiden och kunde då konstatera att det var enmänniskokropp.

– Kroppen har legat väldigt länge på platsen och kan inte omedelbart identifieras, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Västra Götaland då.

Tidigare polisuppgifter har talat om att den döda kroppens placering gjorde att man utgick från att mannen blivit mördad. Kroppen ska ha varit gömd på ett sätt som gjorde den svår att hitta.

– Jag kan säga så mycket som att jag inte är förvånad över att man trots omfattande sökinsatser i ett första skede inte lyckades hitta kroppen. Men hur den placerats tänker jag inte gå in på. Det är uppgifter vi inte lämnar ut, säger Magnus Dahl.

Det finns inga misstänkta för brottet.

– Det finns flertalet tänkbara teorier och vi jobbar efter ett antal arbetshypoteser. Men vi har just nu ingen misstänkt.

ANNONS