Polisbil voltade under biljakt – poliser till sjukhus

En polisbil har voltat av vägen under en biljakt i Trollhättan. Två poliser har förts till sjukhus, men ska inte ha skadats allvarligt.
– Polisbilen voltade ut på ett gärde, säger Tony Karlsson vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Strax efter klockan sex på onsdagskvällen kolliderade en polisbil med en personbil i Trollhättan. Kollisionen inträffade under en biljakt. Efter kollisionen åkte polisbilen ut på ett gärde och slog runt.

– Bilen ska ha voltat. Men jag vet inte riktigt vad som har hänt. Det var någon stulen bil de skulle ha tag på, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Polisjakt efter stulen bil

Olyckan inträffade på Vänersborgsvägen strax utanför Trollhättan.

Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Samtliga inblandade i olyckan var ute ur bilarna när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det är någon form av efterföljande och en polisbil har kört av vägen, men det ska inte vara något allvarligt. Poliserna har åkt till NÄL för kontroll men de mår bra, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Strax efter olyckan stoppades den stulna bilen av en annan polispatrull i närheten av olycksplatsen. En man och en kvinna greps av polisen.

– Bilen är stulen så de är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov vårdslöshet i trafik, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen.

ANNONS