Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en busshållplats mellan Lilla Edet och Kungälv under onsdagen, där en pojke hade blivit påkörd av en bil. BILD: Mikael Berglund
Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en busshållplats mellan Lilla Edet och Kungälv under onsdagen, där en pojke hade blivit påkörd av en bil. BILD: Mikael Berglund

Pojke död efter olycka vid busshållplats

Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en busshållplats mellan Lilla Edet och Kungälv under onsdagen, där en pojke hade blev blivit påkörd av en bil efter att ha stigit av en buss. Under kvällen meddelade polisen att pojken dött av sina skador. – Han är avliden. En pojke som skulle fylla 14 år. De anhöriga ska vara med honom på sjukhuset, säger Johan Ljung vid polisen.

ANNONS
|

Vid klockan 19.45 under onsdagskvällen blev en pojke påkörd av en bil efter att ha klivit av en buss på en väg mellan Lilla Edet och Kungälv.

– Vad jag vet så har en person blivit påkörd i samband med avstigning av en buss, när personen gickbakom bussen så skaen personbil ha kommitskymd, sade Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten Södra Bohusläns räddningstjänstförbund (SBRF), vid tillfället.

Jörgen Simonsson berättade att den person som körde bilen var kvar på platsen tillsammans med den pojken.

Totalstopp

Vid 20.30-tiden hade en person förts till sjukhus med allvarliga skador.

– Det är en pojke, men jag har inga uppgifter om hur gammal, sade Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

ANNONS

Räddningstjänsten spärrade av vägen helt och hållet efter olyckan. Totalt var det fem-sex brandmän på plats.

– Det är totalstopp i trafiken, räddningspersonal jobbar med den skadade på plats, sade Jörgen Simonsson.

Pojke död

Vid 22.30-tiden meddelade polisen att pojken hade dött av sina skador.

– Han är avliden. En pojke som skulle fylla 14 år. De anhöriga ska vara med honom på sjukhuset, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid tiden hade vägen vid olycksplatsen öppnat för trafik igen.

ANNONS