Översvämningar i Halland efter kraftigt regn

Ett flertal fastigheter i bland annat Falkenberg har drabbats av översvämning under eftermiddagen. Detta till följd av kraftigt regn.
– Vi har larm på kö, säger Mats Rydberg, stationsbefäl hos räddningstjänsten.

ANNONS
|

Minst ett tiotal larm har under tisdagseftermiddagen kommit in till räddningstjänsten i Falkenberg och södra delarna av Varbergs kommun. Mycket kraftigt regn som fallit under kort tid har resulterat i översvämmade källare.

– Vi åker på larm efter larm här, i vissa områden är det fem larm i kö . Vi får åka runt och pumpa vatten, säger Mats Rydberg hos räddningstjänsten.

Marie Staerk är meteorolog på SMHI:

– Det kraftigaste vi uppmätte var mätstationen i Ullared och där kom den 40 milimeter på en timme. Annars brukar vi ju mäta hur mycket det kommer under dygn. Vi reagerade på att det var ovanligt mycket, säger hon.

ANNONS

Regnovädret rör sig nu inåt landet, och kommer att röra sig över Östergötland under tisdagseftermiddagen och kvällen. Det regnet kommer dock inte vara lika kraftigt som över Halland tidigare under dagen.

– Det kommer även in mer regn västerifrån som kan röra sig hela vägen upp till södra Göteborg. Men inte heller det kommer att vara lika kraftigt som i Halland på förmiddagen.

Patrik Levin är vd på varuhuset Gekås i Ullared och säger att regnet ställt till det för besökarna.

– Under en timme var det svårt att ta sig hit och härifrån. Det regnade så mycket att det inte rann undan i vägbrunnarna. Men det har lugnat sig nu, säger han.

ANNONS