Olycka orsakade stopp i tågtrafiken

En olycka i Lerum orsakade totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås under fredagseftermiddagen. Vid 19-tiden började tågen rulla igen.
– Det kommer vara lite stökigt ett tag framöver. Det är många resenärer som är påverkade, säger Carina Fjällgren på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
|

En olycka på Lerums station orsakar under fredagseftermiddagen stopp i tågtrafiken på Västra stambanan. Alla pendeltåg mellan Göteborg och Lerum är inställda och det är också stopp för såväl SJ som MTR:s tåg mellan Göteborg och Stockholm. Räddningstjänst och polis var inkopplade i ärendet.

Många resenärer fick planera om sina resor, eller vänta på att tågen skulle börja gå igen när all tågtrafik stoppades efter en olycka i Lerum.
Många resenärer fick planera om sina resor, eller vänta på att tågen skulle börja gå igen när all tågtrafik stoppades efter en olycka i Lerum.

Ersättningsbussar

Tågstoppet påverkar alla tåg mellan Göteborg och Lerum. När det gäller pendeltågen till Alingsås så går tågen fortfarande mellan Lerum och Alingsås och Västtrafik har satt in ersättningsbussar på sträckan Göteborg-Lerum.

– Ersättningsbussarna är på väg ut. Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad är att ha koll på appen. Den uppdateras löpande, säger Carl Hansson på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS

”Tidigast klockan 19”

En resenär som fastnat på eftermiddagståget till Stockholm berättar att det besked han fått från ombordpersonalen är att tågtrafiken ska återupptas först klockan 19.

– Tidigast klockan 19, det är det senaste vi hört här på tåget.

Räddningstjänsten har lämnat platsen

Strax efter klockan 18 meddelar räddningstjänsten att de är klara med sin insats och att de har lämnat olycksplatsen. Trafiken står dock fortfarande stilla.

– Vi hoppas ha en prognos snart men just nu är läget oförändrat, säger Carina Fjällgren på Västtrafik.

Även polisen har lämnat platsen.

– Vi har meddelat att tågstoppet kan hävas, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedenmyr.

Tågen ska börja rulla klockan 19

Strax före klockan 19 meddelar Västtrafik att tågtrafiken beräknas komma igång snart igen.

– Från klockan 19 ska tågtrafiken börja komma igång igen. Men det kommer såklart fortfarande vara lite stökigt ett tag framöver. Det är många resenärer har blivit påverkade, säger Carina Fjällgren på Västtrafiks störningsjour.

Västtrafiks trafikinformation om tågstoppet strax efter klockan 17.
Västtrafiks trafikinformation om tågstoppet strax efter klockan 17.

ANNONS