Mur har rasat i Partille – väg avstängd

Jonseredsvägen mellan Partille och Lerum har stängts av i båda riktningar efter att en mur under vägen rasat. Bilister hänvisas till E20.
– Just nu vågar man inte släppa på trafik innan man vet vad som hänt, säger Mattias Jansson, kommunikatör på Lerums kommun.

ANNONS
|

Det var vid tio-tiden på måndagsförmiddagen som man upptäckte att vägen vid Jonsereds fabriker hade sjunkit ihop.

– Det är sprickor i vägbanan. Det är en gammal mur som gröpts ur under vägbanan vid Säveån, så bärigheten har starkt försvagats. Just nu vågar man inte släppa på trafik innan man vet vad som hänt, säger Mattias Jansson, kommunikatör på Lerums kommun.

Uppmanas att vara uppmärksamma

Bland annat har Partilles säkerhetschef varit på plats under måndagen och kontrollerat vägen.

– ÅF har gjort undersökningar och återkommer med besked inom två dagar hur skadad vägen är och hur den bäst ska repareras. Fram till dess är vägen helt avstängd, säger Mattias Jansson.

ANNONS

Lerums kommun har gått ut på sin hemsida och informerat invånarna om att vägen för tillfället är avstängd. All fordonstrafik hänvisas till E20. Gångtrafikanter och cyklister kan ta sig förbi genom att gå via området vid Jonsereds fabriker.

Trafikanter i området uppmanas att följa skyltningen i området, sänka hastigheten och att vara extra uppmärksamma vid platsen.

ANNONS