Mordutredning på Orust läggs ner – ingen brottsmisstanke

En kvinna i 65-årsåldern hittades den 17 mars livlös i sin bostad. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och avled senare. En man i 70-årsåldern greps misstänkt för mord men släpptes snart på fri fot.
Nu kommer beskedet att inget brott misstänks längre, rapporterar ST-tidningen.

ANNONS

Polis och ambulans larmades under fredagskvällen den 17 mars till en bostad på Orust. Där hittade man en kvinna i 65-årsåldern livlös.

– Kvinnan togs hand om av ambulanspersonalen och flögs sedan med ambulanshelikopter till NÄL där hon senare avled, sade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen, i samband med händelsen.

Polisen har spärrade av bostaden för en teknisk undersökning och inledde en förundersökning gällande mord alternativt dråp.

Utredning läggs ner

En man i 70-årsåldern som också befann sig i bostaden greps också och anhölls sedan av åklagare. Men någon häktning begärdes aldrig av mannen.

Nu, fyra månader senare, kommer beskedet att mordutredningen helt lagts ner, och att inget brott längre misstänks. Väntan har berott på att dödsorsak skulle fastställas av Rättsmedicinalverket.

ANNONS

– Det har nu kommit och det finns inte längre någon misstanke om brott. Ärendet är därför nedlagt och stängt från vår sida, säger Jenny Helmbro, gruppchef på grova brott på polisen i Fyrbodal, till ST-tidningen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS