Misstänkt för Ulricehamnsmord anhållen för nytt mord

Mannen satt anhållen misstänkt för att ha mördat en kvinna i 60-årsåldern vid ett motionsspår i Ulricehamn. Men han släpptes på fri fot i förra veckan. Nu misstänks han för ännu ett mord, det bekräftar polisen för GP. Offret är en kvinna i 30-årsåldern som hittades död i sitt hem under tisdagskvällen.

ANNONS
|

Tisdagen den 24 oktober åkte en kvinna i 60-årsåldern till Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn. Hon sa att hon skulle vara hemma igen någon gång mellan 16.00–17.00.

Men hon kom aldrig hem igen.

Under kvällen larmades polis som sökte efter henne i området. Och strax innan klockan 21.00 hittades hon död i anslutning till motionsspåret.

Enligt polisen pekar det mesta på att kvinnan har blivit utsatt för ett brott och en förundersökning med rubriceringen mord alternativt dråp inleddes tio minuter efter att hon hittades.

Några dagar senare anhölls en man i 30-årsåldern misstänkt för mordet. Men han släpptes snart.

– Han anhölls på den allra lägsta graden av misstanke och åklagaren har fortfarande inte skrivit av honom från utredningen utan avvaktar vissa saker. Så han är fortfarande misstänkt på den lägsta graden, sa Göran Arvidsson, kommissarie vid polisen i Borås, till GP under torsdagsförmiddagen.

ANNONS

LÄS MER:Polischefen: "Ta tillbaka Lassalyckan"

Anhållen för annat mord

Nu sitter han anhållen för ett annat mord.

– Så är det, bekräftar spaningsledaren Helena Ericsson för Göteborgs-Posten.

Hon fortsätter:

– Vi följer den utredningen som är i Jämtland men vi kommenterar inget runt det fallet i sig utan det får de sköta själva där uppe så att säga så det vill jag inte uttala mig närmare om.

Enligt polisens hemsida är offret enkvinna i 30-årsåldern. Honhittades död i sitt hem på tisdagskvällen ien ort i Jämtland. Polisen skriver att omständigheterna kring dödsfallet är oklara så därför har polisen inlett en förundersökning om mord.

– Både mannen och offret är i 30-årsåldern. Kvinnan påträffades död i tisdags och mannen greps dagen efter, säger Stefan Ekeroth, chefsåklagare om utredningen.

Skäligen misstänkt

Mannen i 30-årsåldern är även i detta mål skäligen misstänkt.

– Det är inte mycket mer jag kan säga än att min klient nekar till anklagelserna. Vad som har sagt i övrigt under förhöret kan jag inte gå in på, det vore olämpligt, säger mannens advokat, Erik Vinger Alverlind till Östersunds-Posten.

Mannen har inte begärts häktad:

– Det måste, om det blir aktuellt, ske senast lördag. Förhör med honom pågår, sägerStefan Ekeroth, chefsåklagare.

Vad gör ni nu?

ANNONS

– Rättsläkarna rapport är inte klar och vi väntar även svar från den tekniska undersökningen. Vi har även en del förhör kvar med personer som har anknytning till offret, säger Stefan Ekeroth.

ANNONS