Misstänkt farligt föremål på strand norr om Falkenberg

Polisen har ryckt ut till en strand norr om Falkenberg, efter att ha fått larm om ett misstänkt farligt föremål.
– De inväntar nu bombskyddet, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Sent på eftermiddagen fick polisen larm om att ett misstänkt farligt föremål hade hittats i Dikesgård, nära Glommen, norr om Falkenberg.

– Vi har ingen aning om vad det är, det ser ut som boll och ligger på stranden. Kanske är det något som har spolats upp från havet, men det vet man inte i nuläget, säger Johan Ljung.

Med anledning av upptäckten har polisen tagit kontakt med nationella bombskyddet.

– Om patrullen känner att det är inte är någonting man kan avfärda, och om de känner osäkerhet, så tar de bilder och vidarebefordrar till bombskyddet. Då kan de föra en diskussion och ibland göra en bedömning över telefon.

ANNONS

Och troligtvis kan bombskyddet vara på plats inom kort.

– De borde snart vara där eftersom de redan befann sig i Falkenberg.

Misstänkt mina hittades i skogen tidigare

Det misstänkta föremålet på stranden var nämligen inte det första som hittats i trakten under dagen. Vid 15-tiden hittades en misstänkt mina i skogen vid Gällared utanför Falkenberg.

– Det ser ut som en stridsvagnsmina, en gammal. Vi är klara på platsen och har lämnat över föremålet till bombskyddet, säger Johan Ljung.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS