Många olyckor i Västsverige

Det har inträffat många trafikolyckor i Västsverige under måndagsmorgonen. Det är oklart varför så många bilar krockat, men enligt Trafikverket kan det vara halt i vissa områden i Västra Götaland.

ANNONS
|

Det har varit en otursdrabbad morgon i trafiken i Västsverige. Olyckskaoset startade vid halv åtta-tiden på måndagsmorgonen då SOS alarm larmades till Stenungsund där två personbilar hade kört samman. Krocken ska inte ha varit så allvarlig då bilarna för egen maskin tog sig till en bensinstation i närheten för att parkera. Ett barn fördes dock till sjukhus efter olyckan.

– Ett barn med nackskador fördes till sjukhus för en kontroll, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Strax därefter larmades SOS om en olycka mellan tre personbilar på E6:an vid Sandsjöbackamotet i Kungsbacka. En person fick lindriga skador i samband med olyckan och fördes till vårdcentral. Jenny Widén berättar att olyckan kan bero på halka.

ANNONS

– Det är väldigt halt i området, sa Jenny Widén.

Olyckor i Marks kommun och utanför Lilla Edet

När klockan närmade sig åtta inträffade ännu en olycka. Denna gång mellan två personbilar på väg 167 i Västerlanda utanför Lilla Edet. Personen i den ena bilen var uppe och gick, men den andra satt kvar i bilen och uppgav att den hade nacksmärtor.

–Räddningstjänsten fick klippa upp den ena bilen. Föraren hade nacksmärtor och fördes med ambulans till sjukhus. Den andra personen ska inte vara skadad, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Personen ska vara lindrigt skadad. Trafiken flyter på som vanligt på vägen nu.

En stund senare inträffade en singelolycka på väg 156 mellan Skene skog och Hajom i Marks kommun. En person fördes till sjukhus efter olyckan.

– En personbil har gått ner i diket. Personen i bilen var inte vid medvetande när vi kom till platsen, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Läs mer: Tre bilar i krock på E6

Läs mer: Person medvetslös efter krock

Halt i Ale kommun

I Ale kommun har det varit lokal halka under morgonen. Vid kvart i nio körde en bil av vägen mellan Skepplanda och Älvängen. Två personer färdades i bilen, varav en fördes till sjukhus i ambulans.

ANNONS

– Vi hjälpte ambulanspersonalen att ta ut personen på ett säkert sätt. Personen var vaken och talbar, men har förts till sjukhus för kontroll, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid räddningstjänsten.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av. Enligt prognos ska den åter ha öppnats igen vid 9.40.

Kristoffer Gottlieb säger att man ska vara försiktig och att väglaget varierar i kommunen.

– Just här är det väldigt halt, men andra vägar är torra och fina. Det varierar i kommunen, men naturligtvis ska man vara försiktig när det är våt vägbana och temperaturen ligger runt nolla, säger han.

Läs mer: En till sjukhus efter krock

"Det är halt på vägarna nu"

Trafikverkets bild av morgonen är att det varit många trafikolyckor i Västsverige, men att det inte är ovanligt.

– Det är halt på vägarna nu. Då sker det många olyckor, säger Alexandra Elias, presskommunikatör vid Trafikverket.

Enligt henne har trafikledningen inte gått ut med någon information om att det skulle vara extra halt i dag.

– Det kan vara halt på sina ställen, men att det skulle vara extra halt har vi inte fått någon information om, säger Alexandra Elias, presskommunikatör vid Trafikverket.

ANNONS