Man som hittades skadad på nyårsdagen har dött

Den man som hittades svårt skadad i en bostad utanför Uddevalla under måndagskvällen har nu avlidit, bekräftar polisen för Bohusläningen.
En person är gripen, men det finns ännu ingen brottsrubricering.

ANNONS
|

Det var vid 22.37 på nyårsdagen som polisen larmades till en bostad utanför Uddevalla. På adressen hittades en svårt skadad man i 70-årsåldern, som fördes med ambulans till sjukhus.

Nu säger Fredrik Brax, chef på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, att mannen under tisdagen avled till följd av sina skador.

– Han ska obduceras under dagen i dag, men det är en del omständigheter kring det här som gör att vi inte har någon klar brottsrubricering i nuläget, säger Fredrik Brax till Bohusläningen.

Polisen utredde initialt händelsen som mordförsök. Nu ska polisen invänta obduktionsrapporten för att sätta en brottsrubricering.

ANNONS

En gripen

Enligt åklagare Johan Fröjelin, som Aftonbladet pratat med, är en person gripen.

– Det är mycket som inte riktigt är klarlagt ännu. Han hittades vid liv i sin lägenhet men kördes in till akuten och avled senare på sjukhuset. Det vi i första hand inväntar är förhör med den misstänkte, säger Johan Fröjelin till tidningen.

LÄS MER:Man hittad skadad – misstänkt mordförsök

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS