Man hittad död i Trollhättan – tre gripna för mord

Under natten till onsdag hittades en 30-årig man död i Trollhättan. Nu är tre personer gripna för mord, två män och en kvinna, enligt P4 Väst. Under dagen kommer förhör att hållas med de tre misstänkta personerna.

ANNONS
|

Det var kring midnatt natten till onsdag som en man i 30-årsåldern hittades skadad på en adress i Trollhättan. Efter att polis larmats till platsen utförde man inledningsvis hjärt- och lungräddning. Mannen kördes senare till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Ytterligare sex personer ska ha befunnit sig på platsen och de hämtades in av polis till förhör under natten. Tre av dessa kunde senare släppas fria men två män och en kvinna greps misstänkta för mord.

Hur händelsen har gått till är inte helt klart. Polisen spärrade av brottsplatsen och genomförde under natten en brottsplatsundersökning.

ANNONS

– Vissa beslag har gjorts. Det man jobbar med framåt är att skaffa sig en bild av vad som har hänt på platsen för att få en klarhet i vad och hur det skett. Genom förhör även vem som har gjort vad och när säger Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Misstanken: Hon mördade sin kollega

Förhör under onsdagen

Just nu väljer polisen att avvakta med att gå ut med några ytterligare detaljer i ärendet.

– Vi har hyfsad koll på vad som skadat mannen men det är information som vi väljer att släppa senare. Nyckeln i utredningen är nu att höra de tre som är misstänkta, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Huruvida offret kände de misstänkta gärningsmännen är fortfarande oklart. Förhören planeras att hållas senare under onsdagen tillsammans med de misstänktas försvarare.

LÄS MER:Planen: Spränga värdedepå och sätta bussar i brand – Frölundagäng inför rätta

Arbetar intensivt med utredningen

Åklagare Robert Beckard har utsetts till förundersökningsledare, enligt honom arbetar de för fullt med ärendet men även han är förtegen med detaljer.

– Tyvärr kan jag inte säga mycket mer än att vi har tre personer gripna för mord och att vi har en vuxen man som är avliden. Naturligtvis kommer det ske en mängd utredningsåtgärder under dagen i form av förhör och spårsäkring och sådant, säger han.

Senare under onsdagseftermiddagen meddelade åklagaren att samtliga tre nu är anhållna misstänkta för mordet.

ANNONS

– De är anhållna, två på sannolika skäl och den tredje är skäligen misstänkt, säger Robert Beckard.

ANNONS