Man föll ur båt – stor räddningsinsats

En man föll ur sin båt i Stigfjorden mellan Tjörn och Orust. Något som ledde till en stor räddningsinsats med ytbärgare och helikopter.
– Vi har hittat mannen, säger sjöräddningsledare Carl-Johan Tylegård på torsdagseftermiddagen.

ANNONS
|

På torsdagseftermiddagen trillade en man ner i vattnet från sin fritidsbåt i Stigfjorden mellan Tjörn och Orust. Han hade sin mobiltelefon med sig och kunde själv ringa 112 och larma.

– Han har har trillat överbord och båten fortsatte, så han ringde från vattnet, säger Carl-Johan Tylegård sjöräddningsledare på JRCC, sjöräddningen.

Båtar skickades ut, men det var Sjöfartsverkets helikopter som var först på plats och med hjälp av ytbärgare kunde vinscha upp mannen ur vattnet. Han sattes av på Tjörn där en ambulans stod och väntade.

– Han verkade vara vid god vigör, så vi är glada för det, säger Carl-Johan Tylegård.

ANNONS

Båten, som fortfarande var kvar i fjorden, togs omhand av Sjöräddningssällskapet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS