Man beväpnad med slaktkniv – polisinsats i Borås

Polisen larmades om en knivbeväpnad man i Borås vid lunchtid på lördagen. Väl på plats visade det sig att han hade en stor slaktkniv i handen. Mannen vägrar att släppa kniven och blev därför skjuten med en taser-pistol.

ANNONS
|

Polisen larmades strax före lunch på påskafton om en man i Borås beväpnad med kniv. När polisen kom till platsen visade det sig att mannen hade en stor slaktkniv i ena handen. Polisen närmade sig mannen med dragna vapen men trots fyra uppmaningar vägrade mannen att släppa kniven.

Efter sista uppmaning om att kasta kniven ifrån sig så sköts han med en taser-pistol, en slags elchockpistol. Mannen ramlade då ned till marken och kunde avväpnas av polis.

– När kollegorna kom till platsen upplevde de att mannan inte var okontaktbar utan tecken på att vilja samarbeta och bestämmer för att använda sig av en elchockspistol. När elektroderna träffade mannen upphör hans motorik för en stund och kollegorna kunde sätta handsfängelsen på honom, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

ANNONS

Han är nu gripen och har förts till polisstationen för vidare utredning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS