Luffar-Lasse får egna varningsskyltar i Trollhättan

Kändiskatten Luffar-Lasse gör succé både i Trollhättan och resten av Sverige.
Nu har kommunen satt upp fyra varningsskyltar längst hans dagliga promenadslinga.
– Vi uppmärksammar Luffar-Lasse och ber trafikanter att hålla ett extra öga, säger gatu- och parkchefen på Trollhättans stad, Fredrik Hallstensson, till P4 Väst.

ANNONS
|

Katten Luffar-Lasse började med att ta hemstaden Trollhättan med storm genom sina dagliga promenader från sitt hem till Överby köpcentrum. Där sitter han och gosar med förbipasserande, sedan får han skjuts hem av någon av de boende i staden.

Men numera är den röda katten en rikskändis. Hans Facebookgrupp har runt 55 000 följare och under Musikhjälpen drog han in nästan två miljoner kronor.

Intresset för Luffar-Lasse har nu lett till att Trollhättans stad satt upp varningsskyltar längst Luffar-Lasses dagliga promenadslinga, någonting som också Ttela uppmärksammat.

– Det är för att vi vet var Luffar-Lasse har sin promenadväg. Dels är det för hans egen skull, men också för att han blivit en väldigt känd karaktär som vi vill uppmärksamma, säger Fredrik Hallstensson, till P4 Väst.

ANNONS

Skyltarna kommer sitta på Vänersborgsvägen mellan Trollhättan och Överby men också på bägge sidor om rondellen i Överby som sedan tidigare utsmyckats med motiv av Luffar-Lasse för att hedra honom.

LÄS MER:Katten Luffar-Lasses bössa drog in två miljoner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS