Lastbilsolycka i Lilla Edet – bökigt bärgningsarbete

En singelolycka med en lastbil inträffade natten mot annandagen på E45 i Lilla Edet. Hur olyckan gick till är oklart, men släpet blockerade delar av vägen och bärgningsarbetet pågick hela förmiddagen.

ANNONS
|

Vad som föranledde olyckan är inte känt, men räddningstjänst och polis larmades till sträckan mellan Lödöse och Lilla Edet strax före klockan 03 under natten mot tisdag.

– Ett släp från en lastbil ska ligga på sidan och blockerar höger körfält. Det ska också vara mycket gods vid sidan om, sade larm- och ledningsoperatör Fredrik Hjertén vid tiden för larmet.

Släpet måste tömmas före bärgning

Ingen person ska ha skadats vid olyckan. Vid klockan 05.30 meddelade räddningstjänsten att man inom kort skulle lämna platsen och överlämna arbetet till bärgare.

Det visade sig dock vara en ganska bökig uppgift. Fortfarande vid 08.30 pågick bärgningsarbetet, enligt polisen. Ett körfält var då öppet.

ANNONS

– Vägen har stundtals varit avstängd under bärgningsarbetet och man har fått kalla en lastmaskin till platsen för att tömma släpet innan släpet kan bärgas, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Prognosen framflyttad

Enligt Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, får man räkna med långsam trafik förbi platsen under hela förmiddagen.

– Vi behöver något som kan flytta upp släpet på en trailer och få bort det därifrån.

Prognosen för när arbetet skulle vara klart flyttades först fram till klockan 11, sedan till klockan 13. Åtminstone ett körfält ska vara öppet för förbipasserande bilar.

– Det ska gå att komma förbi platsen, men man får vara beredd på att det går trögt och ta det lite lugnt, så vi inte får fler olyckor, säger Bengt Olsson.

ANNONS