Lastbil och minibuss i krock utanför Stenungsund

En lastbil och en minibuss frontalkrockade på väg 160 utanför Stenungsund under fredagsmorgonen.
En ung man i 20-årsåldern har dött och en person har förts till sjukhus.
Vägen stängdes av helt under fredagen.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom strax innan klockan 06.30 på fredagsmorgonen. En lastbil, minibuss och en personbil hade då krockat på väg 160 utanför Stenungsund. Personbilen klarade sig med mindre skador, uppger polisen.

En man i 20-årsåldern, förare av minibussen, har dött. Anhöriga är underrättade. Lastbilschauffören har förts till sjukhus med ambulans. Även ambulanshelikopter larmades till platsen.

– Enligt avrapporteringen från platsen var lastbilschauffören talbar. Men någon ytterligare information om skadeläget har jag inte, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Vägen avstängd

Räddningstjänsten larmades till olyckan med sju enheter.

– Lastbilen har läckt diesel. Så vi är på plats för att sanera och städa upp, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS

Vid 10.30-tiden var räddningstjänsten klara och lämnade olycksplatsen på väg 160 mellan Standnorum och Nösnäsmotet. Vägen var under fredagen helt avstängd. Under eftermiddagen rullade trafiken, men med begränsad framkomlighet.

Polisen har tagit både lastbilen och minibussen i beslag och har nu startat en utredning om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

ANNONS