Bild från den kraftiga lastbilsbrand som utbröt på E6 under onsdagen.
Bild från den kraftiga lastbilsbrand som utbröt på E6 under onsdagen. Bild: Läsarbild

Lastbil i brand på avfart till E6

En kraftig lastbilsbrand rasade på E6 under onsdagskvällen. I över två timmar hölls E6:an stängd för trafik, och lastutrymmet är totalskadat.

ANNONS
|

En lastbil står i brand på avfarten till E6 vid Varberg Nord i norrgående körriktning. Larmet inkom till SOS vid 19.30-tiden på onsdagskvällen.

– Det brinner för fullt, sade Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, vid tiden för larmet.

Enligt honom uppstod branden efter att lastbilen hade tappat ett däck, vilket orsakade varmgång som sedan utvecklades till lågor. Föraren lyckades ta sig ut ur fordonet och ska själv ha försökt släcka branden innan räddningstjänstens ankomst.

Kaffe i lasten: ”Mörkrost”

Först vid klockan 21.50 meddelar räddningstjänsten att släckningsarbetet skulle avvecklas. Man trodde sig då behöva vara kvar i en dryg halvtimme, fram till att bärgningsbilen kommit till platsen.

ANNONS

– Bärgaren väntar på att en lastmaskin ska bli tillgänglig så att det går att få väck det som glöder. Det är lite bökigt, men läget är lugnt och ett körfält är öppet så att trafiken kan passera.

Trafikverket meddelar å sin sida att totalstoppet är uppklarat, men att trafiken kan komma att påverkas fram till klockan 06 på torsdagsmorgonen.

Lasten ska ha bestått av bland annat kaffe, som Karlborg nu beskriver som ”mörkrostad”. Eldspridningen som tog sig i terrängen omkring har släckts, men fordonets lastutrymme är helt förstört.

ANNONS