Larm om stenras på Gekås camping i Ullared

Ett område vid en camping i Ullared har spärrats av efter att stenar har rasat ner från ett berg.
– Det har skett ner mot den delen där det husbilar och husvagnar, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till campingområdet vid 17.30 på lördagen.

– Det är höga, ganska branta bergknallar runt campingen. Där har det skett ett ras, säger Peter Karlborg vid räddningstjänsten.

Stenar har rasat ner mot ett område där det står husvagnar och husbilar, men enligt räddningstjänsten har inget fordon träffats.

Ett område på 100 gånger 150 meter är avspärrat.

– Vi har inga indikationer på att någon person saknas på campingen. Det mullrade till någon sekund och sedan rasade det, säger Peter Karlborg.

Gekås: ”Boende som har hört något ljud”

Även polis är på väg till platsen.

– Vi är på väg för att säkerställa att ingen hamnat under stenraset. Det finns inget som tyder på det i nuläget, men vi måste säkerställa om så är fallet, säger vakthavande befäl Sebastian Börjesson vid polisen region Väst.

ANNONS

Finns det risk för fler ras?

– Det kan jag inte svara på, men det har inte varit några fler ras under tiden vi har varit på plats, säger Peter Karlborg.

Sara Ståhle, affärsområdeschef på Gekås boendeanläggningar, säger att man inte upptäck några person- eller materialskador.

– Det är en boende som har hört något ljud och det finns ju stenar i det området. Det är svårt att se i mörkret så vi tar det säkra före det osäkra och spärrar av så får vi titta på det i morgon när det blivit ljust.

Flyttade en husvagn

Vid klockan 21:00 uppger även polisen att ingen kommit till skada vid raset.

– Vi flyttade en husvagn som stod lite dumt till, men det var inga personskador eller materiella skador, säger Sebastian Börjesson vakthavande befäl vid polisregion Väst.

LÄS MER:Brakrekord för Gekås – sålde för 48 miljoner kronor på en dag

LÄS MER:Svenssonlivet enligt Läckberg

LÄS MER:De har tjänat miljarder – på de stora svenska lågprisbutikerna

ANNONS