Kvinna hittad död i Alingsås – polisen avlossade skott

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Alingsås. Eftersom polisen inte kan utesluta brott inleddes en förundersökning gällande mord. En man greps utanför bostaden misstänkt för mord.
– Polisen fick avlossa skott i samband med gripandet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 12 på onsdagen som polis fick ett larm gällande en avliden person. Efter 15-tiden greps en man utanför bostaden misstänkt för mord. Polisen avlossade skott men ingen person ska ha kommit till skada.

Vid 17-tiden meddelande polisen att den misstänkte mannen är anhållen.

Polisen lämnar inte ut några uppgifter om varken den misstänktes eller offrets ålder.

Lägenheten där kvinnan hittades är inte hennes bostad. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och två personer hämtades till förhör som vittnen och blev därefter frigivna.

Enligt polisen har även personen som hittade hennes kropp hämtad till förhör.

ANNONS

– Personen hittade en död kvinna i en lägenhet och tog kontakt med polisen. Vi kom dit och det konstaterades att hon var död. Den person som ringer in och ytterligare en person är hämtade till förhör. Om den andra personen befann sig i eller i närheten av lägenheten låter jag vara osagt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Går inte att utesluta brott

Omständigheterna kring dödsfallet gjorde att polisen inte kunde utesluta att det rör sig om brott. Därför har man inlett en förundersökning gällande mord.

– Vi spärrar av lägenheten och trapphuset för teknisk undersökning.

Hur länge kvinnan har varit död och vad för slags skador hon ska ha fått är oklart. Polisen vill inte ge mer detaljer om dödsfallet och hänvisar till förundersökningssekretess. Kvinnans identitet har inte fastställts.

– Utredningen är i ett väldigt tidigt skede och vi kan inte säga speciellt mycket just nu, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS