Kvinna fastnade i container – satt fast i flera timmar

En förbipasserande i Trollhättan möttes under tisdagsförmiddagen av ett ljud från en klädcontainer. En kvinna hade på något vis fastnat inne i containern och ska enligt egen utsago varit där i flera timmar. Räddningstjänsten larmades till platsen och kunde snabbt bryta upp containern.

ANNONS
|

Larmet kom till räddningstjänsten vid 11.25-tiden under tisdagen.

– Det är en person som på något vis tagit sig in i en container där man skänker kläder till välgörande ändamål. Personen har sedan inte kunnat komma ut därifrån men en förbipasserande har hört personen i containern och larmat, säger Christian Andersson, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Räddningstjänsten kunde bryta upp containern. Kvinnan berättade då att hon suttit fast i containern i flera timmar. Hon ska ha varit nedkyld men inte i behov av ambulans.

Polisen larmades till platsen men när man anlände var kvinnan inte längre där.

ANNONS

– Det verkar ha varit två personer inblandade. En kvinna har varit i containern och en annan person ska ha stått utanför och vaktat. Efter ett tag har en förbipasserande förstått vad som pågått, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg och fortsätter:

– Inringaren frågade då vad de gjort men möttes bara av gap och skrik. När räddningstjänsten lyckades bryta upp containern ska kvinnan och den andra personen ha smitit därifrån och är inte kvar på platsen när vi kommer dit.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld, men det är oklart om personerna har stulit något.

ANNONS