Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kraftig brand på Orust

En stor räddningsinsats pågår på Orust efter att en villa och blivande behandlingshem börjat brinna under natten. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.
– Det är en helt övertänd byggnad, säger Johan Josarp vid polisen.

ANNONS
|

Larmet om branden kom vid fyratiden under natten till måndagen. Enligt polisen ska det brinna i en villa mellan Svanesund och Stillingsön på Orust.

– Det är en helt övertänd byggnad, vi kommer skriva en anmälan om mordbrand och tekniker kommer åka ut dit sen för att se om de kan hitta brandorsaken, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Enligt SOS Alarm finns sex fordon från räddningstjänsten och en ambulans på platsen och Trafikverket har stängt av vägen till och från byggnaden i båda riktningar.

Villan är planerat att bli ett behandlingshem men ingen ska ha befunnit sig i byggnaden. Det finns inte heller några uppgifter om att någon ska ha skadats i branden.

ANNONS

Strax innan klockan sex brann det fortfarande på villans vind.

– Vi håller på och öppnar taket, det är lite brand i taket, i en krypvind, säger Hans Blohm, insatsledare vid räddningstjänsten på Orust, som beräknar att arbetet kommer ta ytterligare några timmar under måndagsmorgonen.

Vid 8.30 var större delen av branden släckt och räddningstjänsten letade glödbränder i taket.

– Men vi är inne på det sista, säger Hans Blohm.

Lågorna har skadat huset främst på andra våningen. I och med släckningsarbetet har villan även fått vattenskador.

ANNONS