Branden är så kraftig att räddningstjänsten låter huvudbyggnaden brinna ner till grunden.
Branden är så kraftig att räddningstjänsten låter huvudbyggnaden brinna ner till grunden. Bild: Johan Sjöström

Kraftig brand i Folkets park – VMA utfärdat i Skara

En byggnad har totalförstörts i en kraftig brand i Folkets park i Skara. Den kraftiga rökutvecklingen gjorde att alla i närheten uppmanades hålla sig inomhus på söndagsmorgonen. Händelsen utreds som mordbrand.

ANNONS
|

Det brinner i en byggnad i Folkets park i Skara. Räddningstjänsten beskriver branden som kraftig.

– Det är en ganska stor byggnad och det brinner rejält i en kupol, säger Stefan Johansson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Enligt honom finns ingen spridningsrisk till andra byggnader. Den kraftiga rökutvecklingen ledde till att ett VMA utfärdades och alla i området uppmanades att hålla sig inomhus. Klockan 08 på morgonen togs uppmaningen bort.

Larmet om branden kom strax innan klockan halv sex på söndagsmorgonen. Räddningstjänsten uppskattar att släckningsarbetet kommer att ta flera timmar. Inledningsvis försökte man begränsa branden, men vid 07.30 på lördagsmorgonen hade man gett upp det arbetet.

ANNONS

– Nu låter vi huvudbyggnaden brinna ner under kontrollerade former, säger Stefan Johansson.

Utreds som mordbrand

Hur branden startade är i nuläget oklart. Polisens presstalesperson Jens Andersson berättar att de har kontakt med vittnen, inringare, fastighetsägare och personer som använt lokalen på sistone.

– När byggnaden brunnit ner och räddningstjänsten är klara ska vi spärra av området. Vi får se när det är möjligt för teknikerna att börja jobba där. Rubriceringen är mordbrand i nuläget, men det behöver inte betyda att branden är anlagd, säger Jens Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS