Kitesurfare avled på sjukhus efter olycka

Under torsdagen hittades en livlös man i vattenbrynet på Skummeslövsstrand i Halland. Mannen som hade kitesurfat fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda och han avled under lördagen.

ANNONS
|

Det var under torsdagsförmiddagen som några privatpersoner som var ute och gick på stranden hittade mannen livlös i vattnet nedanför Tallsätravägen i Skummeslövsstrand, och larmade räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Båstad var först på plats.

– Vi fick larmet 10.34 och var på plats en kort stund efteråt. De som hittade mannen hade dragit in honom till strandkanten, och där låg han livlös. Vi påbörjade omedelbart livräddande insatser, som övertogs av ambulanspersonal när de kom till platsen, berättade Michael Bengtsson, räddningsledare i Båstad, efter att händelsen inträffat.

Använde båt i sökandet

Brandmän från Båstad och Laholm sökte av havet med båt, för att säkerställa att det inte fanns fler personer i vattnet. Även sjöräddningen sökte i Laholmsbukten.

ANNONS

– Enligt vittnesuppgifter var surfaren ensam, men vi söker ändå av vattnet för säkerhets skull, sa Michael Bengtsson.

Vid tidpunkten då surfaren hittades blåste det kraftigt längs Västkusten.

Avled under helgen

Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till sjukhus med livshotande skador och även skelettskador. Han vårdades på intensivvårdsavdelning på sjukhuset i Halmstad enligt en kommuniké från sjukhuset.

Men mannens liv gick inte att rädda och under lördagen avled han av sina skador.

ANNONS