Bilden är från i september, då det stod klart att en halländsk grisboende slaktar alla sina grisar efter larm om svinpest.
Bilden är från i september, då det stod klart att en halländsk grisboende slaktar alla sina grisar efter larm om svinpest. Bild: Anders Ylander

Ingen svinpest på gård i Skövde

Jordbruksverket misstänkte att afrikansk svinpest hade kommit till en gård i Skövde. Djuren testades och på fredagseftermiddagen kunde man bekräfta att det inte rörde sig som om svinpest, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

ANNONS
|

På torsdagen beslutade Jordbruksverket att spärra av en gård i Skövde kommun då det fanns misstankar om att några av djuren hade drabbats av afrikansk eller klassisk svinpest.

Gården spärrades av för att förhindra smitta och prover togs under torsdagen.

På fredagseftermiddagen kom svaret att inga djur var smittade av varken afrikansk eller klassisk svinpest, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

Avspärrningarna har hävts.

LÄS MER:Norska oron – vill skjuta alla svin som korsar gränsen

LÄS MER:Kostnad för svinpesten: 96 miljoner kronor

LÄS MER:Därför har Sverige 100 gånger fler vildsvin – än Norge, Finland och Danmark ihop

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS