"Ingen ska behöva se det min lillebror sett"

ANNONS
|

Amanda Söderberg Asplind, 19, vaknade av ett sms från sin mamma om att hennes lillebror varit med på bussen som körde av vägen utanför Sveg under lördagsmorgonen.

– Då tänkte jag ju ”okej, en buss har kört av vägen, det värsta som kan hända är ett brutet ben typ”. Sedan när vi fick reda på att tre var döda så insåg man hur allvarligt det var, säger Amanda.

Amandas lillebror går i Ängskolan som var på väg upp till Jämtland för att åka skidor i en vecka. I stället för en vecka av oförglömliga minnen slutade resan i katastrof.

För Amanda är det jobbigt att tänka på vad hennes lillebror behövt uppleva, tillsammans med de andra barnen som befann sig på bussen när den åkte av vägen och välte.

ANNONS

Får inte ens titta på skräckfilm

– Ingen människa ska behöva se det min lillebror och resten på bussen har sett. De får liksom inte ens titta på skräckfilm på bio än, säger Amanda.

Amandas lillebror klarade sig utan allvarligare skador i olyckan, men ingen vet ännu hur han kommer reagera på det han varit med om och hur det kommer påverka honom längre fram.

– Min lillebror hade verkligen änglavakt. Men att han förlorat sin bästa vän och sett detta kaos, det gör så fruktansvärt ont i mig. Jag önskar bara jag kunde ta över den smärtan han förmodligen känner nu, säger hon.

Så fort Amanda och hennes familj fick beskedet om olyckan, körde hennes lillebrors pappa direkt upp till Sveg och mötte upp honom.

– Jag och mamma längtar så himla mycket tills han kommer hem ikväll, säger Amanda.

ANNONS