Inbrott på bilfirma i Uddevalla

Två bilar ska ha stulits från en bilfirma i Uddevalla natten till tisdag. Enligt polisen ska ytterligare tre bilar utsatts för skadegörelse i samband med händelsen.

ANNONS
|

Polisen larmades under tisdagsmorgonen till en bilfirma i Uddevalla under tisdagen efter att ett inbrott skett på bilfirman under natten.

– Det har skett ganska tidigt på natten, men det upptäcktes inte förrän ägaren kom till jobbet, säger Lasse Ström, polisens jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla till tidningen Bohusläningen.

Två bilar stals i inbrottet och enligt Lasse Ström ska man ha slagit sönder en glasruta för att ta sig i byggnaden. Gärningspersonerna ska sedan ha kört rakt igenom en annan glasruta.

– En av bilarna står kvar kvaddad, säger Lasse Ström till tidningen.

ANNONS

Ytterligare tre bilar ska också ha utsatts för skadegörelse i samband med inbrottet.

Polisen har under dagen genomfört en teknisk undersökning på plats och har upprättat en anmälan om anmälan om två grova stölder och tre fall av skadegörelse på bilarna, samt ett anmälan om skadegörelse gällande byggnaden.

I nuläget har polisen inte någon gripen i ärendet.

– Ett rimligt antagande är att det rör sig om flera gärningspersoner men det är inget vi låser oss fast vid i detta läget, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS