Inbrott i guldsmedsbutik i Uddevalla

Under natten till onsdag skedde ett inbrott i en guldsmedsbutik i Uddevalla. Flera gärningsmän forcerade butikens skyddsmarkis och krossade rutan till entrédörren. Än är det oklart vad som har stulits.
– Det återstår att se när butiksägarna är på plats och hunnit inventera butiken, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Flera gärningsmän slog under natten till mot en guldsmedsbutik i centrala Uddevalla. Polisen fick larm om händelsen klockan 04.24 efter att någon sett på övervakningsbilder att gärningsmännen forcerat den skyddsmarkis som omgett butikens front.

– Anmälaren ser detta och larmar oss och vi skickar flera patruller till platsen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Fyra minuter senare är första polispatrullen på plats, men då har gärningsmännen lämnat brottsplatsen.

– Jag vet inte om de hade hunnit lämna när vi fick in larmet, men vi var på plats väldigt snabbt, men ändå hade de hunnit fly platsen. Så vi letar fortfarande efter de misstänkta gärningsmännen, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Polisen arbetar på platsen

Butiken spärrades av för en teknisk undersökning och under morgonen har polisen gjort en brottsplatsundersökning, bland annat med hundar. En anmälan har skrivits om grov stöld.

Polisen är förtegen om det exakta antalet gärningsmän, men Hans-Jörgen Ostler säger att de fångats av övervakningskameror.

– Det var så vi fick in larmet, så det borde finnas material där det går att se händelseförloppet.

Det är också oklart exakt vad som stulits i butiken.

– Det får butiksägarna inventera när de är i butiken. I normalfallet brukar det inte finnas så mycket guld i såna här butiker, det är ofta demosmycken i skyltfönster, men jag vet inte exakt hur det sett ut i det här fallet, förklarar Hans-Jörgen Ostler.

På bilderna från platsen kan man se den forcerade skyddsmarkisen och att en fönsterruta har krossats i butikens entré.

Texten uppdateras.

ANNONS