Hoppade från brinnande hus i Bengtsfors – bröt benen

En villa började brinna i Kallhem, Bengtsfors kommun, under natten. En äldre kvinna fick hoppa ut genom ett fönster för att fly lågorna.
– De har låtit huset brinna ner till grunden, säger Claudia Giare, teamledare vid SOS alarm.

ANNONS
|

Det var vid 01.11 som SOS larmades om villabranden. När räddningstjänsten kom fram konstaterades att huset var helt övertänt och det var gnistregn. Branden hade även börjat sprida sig till närliggande träd.

En äldre kvinna som bodde i huset hoppade ut genom ett fönstret från andra våningen för att fly lågorna. Hon fördes till sjukhus med båda benen brutna, enligt polisen.

Räddningstjänsten kunde under natten få kontroll på branden och förhindra spridning.

Rasrisk på platsen

– De har låtit huset brinna ner. De är fortfarande där och håller på med släckningsarbete och sedan väntar efterbevakning, säger Claudia Giare, teamledare vid SOS.

Delar av fastigheten riskerar att rasa och räddningstjänsten upprättade avspärrningar.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning för att reda ut vad som orsakat branden.

– Rubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet men varför vet jag inte. Vi har inte kunnat komma åt för att göra en undersökning. Räddningstjänsten har ett gediget arbete framför sig, säger Morten Gunneng.

En teknisk undersökning kommer att genomföras för att om möjligt fastställa brandorsaken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS