Hästbilstransport brann – väg stängdes av

En hästbilstransport började under torsdagen brinna på riksväg 44 utanför Trollhättan. Samtliga sju hästar klarade sig oskadda ut från det brinnande fordonet.

ANNONS
|

Larmet om brand i fordon inkom till SOS Alarm klockan 11.55 under torsdagen.

– Det rör sig om en fullt utvecklad brand och det är en djurtransport eller en hästlastbil som brinner, säger Andreas Svenblad, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten larmades till platsen med tre enheter.

Sju hästar och fyra personer ska ha befunnit sig i fordonet då det började brinna.

– Men både hästar och människor är ute ur lastbilen och är till synes vid god hälsa, säger Andreas Svenblad.

Klockan 12.35 pågick fortfarande släckningsarbete på platsen.

Började brinna på nytt

I samband med branden stängdes riksväg 44 av i båda riktningarna.

ANNONS

– Polisen är larmade till olycksplatsen, men det verkar vara lite svårt att ta sig fram. Jag har inte mer information än att hästarna ska vara ute just nu, säger Peter Adlersson, presstalesperson i region Väst.

Det är i nuläget oklart om lastbilen börjat brinna under färd.

Strax efter klockan 13 hade räddningstjänsten lämnat platsen, medan polisen var kvar för att bistå med hjälp vid bärgningsarbetet.

Men en dryg timme senare larmades räddningstjänsten åter till platsen.

– Räddningstjänsten är på väg tillbaka eftersom det verkar brinna igen. Bärgaren hade lastat fordonet när föraren märkte att det börjat ryka igen. Vi är på väg för att släcka, säger Peter Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Vid 14-tiden meddelade polisen:

– Trafiken är påsläppt igen och det finns ingen misstanke om bort. Hästarna ska ha transporteras från platsen i andra transporter och vara i säkerhet, säger Anna Göransson, presstalesperson i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS