Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: Martina Holmberg / TT

Här firar hundarna nyårsafton

Tolvslag, festligheter, fyrverkerier och smällare närmar sig och är nu bara ett par timmar bort.
Men det är inte alla som uppskattar nyårsafton lika mycket. Därför öppnar nu City airport hotel för hundar med en lugn trerätters middag.
— Hundar mår jättedåligt just för att det kommer så plötsliga och okontollerade ljud, säger Amanda Drufve, chef för hotellet.

ANNONS
|

Idén kommer från början från ledningen för Clarion Hotel på Arlanda som lanserade konceptet fyrverkerifritt nyår för hundägare och deras fyrbenta, lurviga vänner.

Därefter har landets andra storstäder, Göteborg och Malmö, tagit fasta på konceptet och gjort det till verklighet i Göteborgsområdet.

"Hundar mår jättedåligt"

På hotellet i Säve är det fyrverkerifritt, vilket GP tidigare har skrivit om.

Det är fjärde året i rad som hundarna får möjlighet att fira nyårsafton men sina ägare i Säve.

— Det är många hundägare som har hundar som har problem med fyrverkerier och smällare på nyårsafton. Hundar mår jättedåligt under nyår just för att det kommer så plötsliga och okontollerade ljud, säger Amanda Drufve, chef för hotellet.

ANNONS

Hon betonar att de inte garanterar en helt raketfri miljö, men att de kan erbjuda en lugnare plats som har avstånd till områden där det skjuts fyrverkerier och raketer.

— Inne i byggnaden är det väldigt ljudisolerat, så då påverkas man inte. Det kan vara när man måste ut och rasta hunden som det kan hända att man ser eller hör något, säger hon.

Bjuds på trerätters meny

Sedan hotellet började med konceptet för fyra år sedan har efterfrågan varit enorm, enligt Amanda Drufve.

— Det ringer hundägare hela året och det är fullbokat ett år i förväg. Nu har vi ordnat så att man som alternativ kan boka en så kallad nyårssupé. Då får man komma hit och äta middag och ta med hunden in i restaurangen, sedan kan de åka hem igen sent på kvällen när det värsta är över.

Även hundarna bjuds på en trerätters middag.

— Självklart. Vi är här för hundarnas skull. Till förrätt blir det blodpudding med leverpastejstoppar, till huvudrätt blir det ris och kyckling tornedo och sedan ett smaskigt ben till efterrätt. Det brukar bli en jättetrevlig kväll, säger Amanda Drufve.

ANNONS