Handgranat hittad på återvinningscentral

En handgranat har under eftermiddagen hittats på en återvinningscentral i Herrljunga. Polisen larmades och kunde transportera den därifrån.

ANNONS
|

Klockan 13.40 fick polisen larm om ett farligt föremål på ett bord på en återvinningscentral i Herrljunga.

– Personalen larmar polis och stänger återvinningscentralen för att ingen ska komma i närheten, säger Caroline Karlsson, presstalesperson hos polisen.

När polisen kommer till platsen tar de bilder på det misstänkta föremålet, vilka skickas till Nationella bombskyddet.

– De gör bedömningen att det är en handgranat som är säker att transportera, så patrullen tar den med sig, säger Caroline Karlsson.

Polisen utreder brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, men har inga misstänkta i nuläget. Återvinningscentralen har nu öppet igen.

ANNONS

Utryckningen kommer bara två dagar efter att man upptäckt vad som tros vara en skarp handgranat utanför Israels ambassad i Stockholm. Igår hittades också en handgranat i Uppsala. Båda föremålen destruerades av Nationella bombskyddet under kontrollerade förhållanden.

LÄS MER:Polisens bombgrupp sprängde handgranat i Uppsala

LÄS MER:Misstänkt farligt föremål vid Israels ambassad i Stockholm

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS