Robert Wedberg och Lars Claesson från Partille kommun har arbetat med arenaprojektet i fem år och är nöjda med att ha varit med i hela processen.
Robert Wedberg och Lars Claesson från Partille kommun har arbetat med arenaprojektet i fem år och är nöjda med att ha varit med i hela processen.

Halvtid för Partille arena

ANNONS
|

– Den här storleken finns inte någon annanstans i Göteborgsregionen, närmsta ligger i Halmstad, säger Robert Wedberg, kommunchef i Partille.

I full skyddsmundering lotsar platschef Ted Wingård runt på byggarbetsplatsen som ligger ett stenkast från centralaste Partille och 30 meter från E 20.

När 500 av kommunens förskolebarn tog första spadtagen till arenan i november 2013 var området en gyttjig ödetomt. Nu, i halvtid, går det att föreställa sig hur den färdiga arenan kommer att se ut när det står färdig i juni 2016. De fasta läktarna är på plats, likaså scenen och den stora planen.

– Publiken kommer nära både scenen och evenemangen på planen. Det har stor betydelse, säger Robert Wedberg.

ANNONS

Partille arena kommer att bli Sävehofs hemmaarena, men ska rymma både idrott och kultur. Det ska gå fort att ställa om från ett musikevenemang till ett idrottsevenemang. Byggnaden får en A-hall, en mindre B-hall, bowlinghall med tolv banor, gym, två restauranger, konferenslokaler, kontor och kiosker.

Just nu sätts stommen upp i en del av bygget, samtidigt som takkassetter monteras i en annan.

– Det går helt enligt plan. Nu är det goda tider när det är ljust och vädret är så bra, säger Jonas Jonsson, projektchef på Skanska.

Arenan är den första delen av byggprojektet Partille port som blir en förlängning av Partille centrum österut. Kommunen uppger själva att det är den mest omfattande detaljplanen som gjorts i kommunen - 800 bostäder, kontor, butiker, en grundskola och en förskola ingår i planen.

– Det blir en helhet som vi inte har haft tidigare eftersom det här har varit en ödetomt, säger Robert Wedberg.

Krökta betongväggar utan fönster vetter mot E 20. De är konstruerade för att kunna stå emot en explosion på leden. En av flera lösningar som kommunen har efterfrågat.

ANNONS

– En annan sak är platserna för personer med en funktionsnedsättning. Det är anpassade och bra platser, det ska inte vara någon vrå, säger Lars Claesson, chef för kultur och fritid.

I september 2016 ska arenan invigas.

ANNONS