Halmstad förbjuder munskydd i skolan

Halmstads kommun förbjuder munskydd, i skolorna. Enligt kommunen finns stora risker att de hanteras på fel sätt, rapporterar P4 Halland. Beslutet möter dock kritik.

ANNONS
|

Förbjudet omfattar smittskyddsutrustning generellt, bland annat munskydd, i samtliga av Halmstads grund- och gymnasieskolor. Reglerna gäller såväl elever som personal.

– Vi anser att man inte ska använda munskydd. Utifrån Folkhälsomyndigheten finns det inte vetenskapliga belägg för att vi i vår verksamhet skulle gynnas av att använda munskydd, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef i barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstad, till P4 Halland.

LÄS MER:Här måste alla elever bära munskydd i skolan

De nya reglerna har dock väckt viss kritik. En lärare i Halmstad, som vill vara anonym, blev upprörd efter att ha blivit tillsagd att ta av sig sitt munskydd.

”Jag blev besviken, ledsen och arg. Jag förstår inte vilken skada jag kan göra av att använda munskyddet då och då, när jag går i korridorerna där jag inte kan hålla avstånd. Jag tillhör riskgrupp och känner mig säkrare med munskydd”, säger läraren till Sveriges radio.

ANNONS

Pauline Broholm Lindberg säger till P4 Halland att det finns stora risker med munskydd som hanteras fel. Hon säger vidare att kommunen inte har möjlighet att kontrollera att skydden används rätt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS