Ambulanshelikopter larmades till Dafgårds fabrik i Götene.
Ambulanshelikopter larmades till Dafgårds fabrik i Götene. Bild: Johan Sjöström

Gasläcka på Dafgårds fabrik i Götene – flera till sjukhus

Sju personer har först till sjukhus efter ett gasutsläpp på Dafgårds fabrik i Götene.
Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till fabriken.
– Det hände en olycka i samband med att vår diskutrustning skulle rengöras, säger Olivia Ahlberg, pressansvarig på Dafgårds.

ANNONS
|

Vid 07.30-tiden på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Dafgårds fabrik i Götene med anledning av ett gaslarm. Polis och ambulans larmades också till platsen. På bilder från platsen ska även ambulanshelikopter tagit sig till fabriken.

– Vi vet inte riktigt vad som har hänt än. Men våra kemdykare har gått in, säger Stefan Johansson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten vid 08-tiden.

Då hade samtliga personer i fabriken evakuerats, meddelar Stefan Johansson.

Hur många som fördes till sjukhus efter olyckan var länge oklart. Vid 09.30-tiden meddelar Dafgårds själva att totalt sju personer fått uppsöka sjukvården.

– Det handlar om lindriga symtom. Alla har kunnat gå själva och var talbara, säger Olivia Ahlberg, pressansvarig på Dafgårds.

ANNONS

Utreds som arbetsmiljöbrott

Läckan lokaliserades av räddningstjänsten och fabriken ventilerades. I nuläget är den säker att vistas i, enligt Olivia Ahlberg.

– Det hände en olycka i samband med att vår diskutrustning skulle rengöras i våra produktionslokaler. Det verkar som om två kemikalier har kommit i kontakt med varandra i samband med detta. Det kan vara anledning till att gasen bildades.

Hur ser ni på det som hänt?

– Det är allvarligt såklart. Våra anställdas hälsa och säkerhet går alltid först, säger Olivia Ahlberg.

Polisen har varit på plats och pratat med vittnen. I nuläget utreder man händelsen som arbetsmiljöbrott.

ANNONS