Garage stod i lågor i Falkenberg

Räddningstjänsten jobbade för fullt med att bekämpa en brand på en vind i ett garage i Vessingebro utanför Falkenberg. Branden ska ha gått igenom taket.
– Vi är där med tolv man, i nuläget ser vi inte att det finns någon spridningsrisk, sa Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Vid 12.30-tiden på söndagen larmades SOS om en brand i utanför Falkenberg. Polisen berättade då att det brann rejält i ett garage.

– Branden har gått igenom taket, flera enheter är på plats för att bekämpa branden, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Räddningstjänsten jobbade till en början för fullt med att förhindra att branden skulle sprida sig till ett bostadshus som ligger cirka tio meter från garaget.

– Vi är där med tolv personer. Det brinner vinden i ett garage och vi håller på att släcka branden, berättade Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS

Finns det spridningsrisk till huset?

– I nuläget ser vi inte att det finns någon spridningsrisk då det är nästintill vindstilla. Prognosen är att vi ska ha släckt det här inom två timmar, berättade Conny Eriksson.

Vid 14-tiden berättar Conny Eriksson att räddningstjänsten dämpat ner branden men att de håller koll på glödhärdar i halmisolering på vinden.

– Det är 10-12 personer på plats som jobbar fortfarande och vi kommer ha folk där ett par timmar till, säger Conny Eriksson.

ANNONS