Gängbråk i Mellerud – en person död

En man har avlidit efter ett bråk mellan två gäng i Mellerud under natten mot måndagen. Offret kördes i hög hastighet till sjukhus av sina vänner och polisen har inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp.
– Mycket tyder på att mannens stickskador handlar om knivstick, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

ANNONS
|

Det var under natten mot måndagen, vid 00.30-tiden, som polisen larmades om en bil som färdades i hög hastighet i riktning mot Bäckefors.

– Det kör en bil som inte stannar och då inleder vi ett förföljande, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisjakten ledde till Bäckefors sjukhus, där tre personer lastade av en fjärde. Den berörda personen, en man, hade stickskador och kort efter inleder vårdpersonal hjärt- och lungräddning på den skadade.

Mannen avliden

Mannens liv gick dock inte att rädda och polisen kunde under måndagsmorgonen gå ut med att mannen har avlidit. Anhöriga ska vara underrättade. Händelsen utreds nu som misstänkt mord, alternativt dråp.

ANNONS

Initiala uppgifter till polisen säger att det ska handla om ett tiotal personer som hamnat i ett slagsmål i centrala Mellerud.

– Enligt de uppgifter vi har fått in så är de inblandade vuxna män i 20–30 årsåldern. Vi har inga uppgifter om att någon mer ska ha kommit till skada, säger Ulla Brehm

De tre personer som körde in mannen till sjukhuset har sagt att två gäng hamnat i bråk. I nuläget är det oklart vad som föranlett händelsen och polisen vill gärna få in tips.

– Vi vill gärna få in tips om någon har varit i närheten och vi har påbörjat dörrknackning i området, säger Ulla Brehm.

Enligt polisens presstalesperson tyder de initiala uppgifterna på att stickskadorna offret drabbats av orsakats av en kniv.

– Mycket tyder på att mannens stickskador handlar om knivstick, men det kommer genomföras en obduktion och då kommer vi få svar på hur det ligger till, säger Brehm.

Polisen söker vittnen

Inledande förhör med de inblandade har hållits och utrednings- och spaningsarbete fortsätter. En teknisk undersökning har genomförts på plats och avspärrningarna är hävda. Polisens mobila enhet var också vid platsen och pratade med folk.

– Vi är här i trygghetsskapande syfte och för att samla in tips, säger polisen Lars-Åke Ringström.

ANNONS

På måndag kväll anhölls två män i 20-årsåldern misstänkta för mord, uppger polisen.

Arbetet fortsätter under tisdagen med olika utredningsåtgärder.

ANNONS