Fullt utvecklad brand på äventyrsland i Halmstad

Flera byggnader på Wild West Steakhouse i Halmstad har brunnit ned. I tidigt skede exploderade ett flertal gaspatroner inne i byggnaden och räddningstjänsten utfärdade ett VMA.
Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i branden.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Strax innan 21 på söndagskvällen inkom ett larm om att en brand hade brutit ut i restaurangdelen på det numera nerlagda äventyrsbadet i Halmstad.

– Det är en omfattande brand och vi försöker nu förhindra spridning till andra byggnader, säger Thomas Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Halmstad, kort efter att de kommit till platsen.

Ett VMA skickades ut till närboende i Halmstad med en uppmaning om att stänga fönster och dörrar då det kom kraftig rök från området.

Bostadshus var i riskzonen

Räddningstjänsten stängde även av vägar i anslutning till området.

– Branden är inte under kontroll, den sprider sig fort till byggnader som sitter ihop med restaurangen, säger Tina Nordlund, vakthavande räddningschef på Räddningstjänsten Halmstad, vid 22-tiden.

ANNONS

Mindre gaspatroner exploderade under branden, vilket orsakade ett gnistregn.

Vid 23.30-tiden var den största farhågan att branden skulle sprida sig till en handfull närliggande bostadshus.

– Det är gnistregn över ett område med vanliga villor och flerfamiljshus, säger Thomas Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Inga hus evakuerades, men räddningstjänsten varnade de boende om att en evakuering kunde komma att bli nödvändig under natten.

VMA tillbakadraget

Strax före 01 drogs VMA:t tillbaka av räddningstjänsten.

– Nu har vi full kontroll över branden och håller på att avveckla en del styrkor och byter ut personal, säger Thomas Andersson.

Det fanns då inte längre någon spridningsrisk till närliggande hus. Branden spred sig inte heller till själva äventyrslandet som ligger i anslutning till restaurangen.

Tidigt på måndagsmorgonen var räddningstjänsten kvar på platsen för eftersläckningsarbete och planerade att vara kvar under hela förmiddagen.

Det finns inga uppgifter om personskador. Orsaken till branden är ännu oklar.

Polis har inlett förundersökning om grov mordbrand

Ett flertal polispatruller larmades även till branden.

– I ett inledande skede biträder vi räddningstjänsten under insatsen och därefter ska vi säkra en solid förundersökning genom förhör och avspärrningar, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst strax före klockan 23.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubricering grov mordbrand.

ANNONS

– Det är en pågående insats och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning av det som finns kvar, men det kommer ske om många timmar när branden har släckts, säger Magnus Schildt.

Har det funnits någon person kvar i byggnaden?

– Inga uppgifter om personskador har kommit till vår kännedom, säger han.

LÄS MER:Brandmännen berättar – de var först på plats när Oceana brann

ANNONS