Fullt utvecklad brand i ladugård i Varberg

En kraftigt brand bröt ut i två ladugårdar i Östra Derome i Varberg under natten till onsdag. När räddningstjänsten anlände till platsen slog lågor ut från taket.
– Det är en rejäl brand, säger Mats Rydberg på räddningstjänsten.

ANNONS
LocationVarberg||

Klockan 02.45 slog grannar i området larm om en brand i en större ladugård. När räddningstjänsten kom fram till platsen slog lågor ut från taket.

– Vi är framme på plats och det är en fullt utvecklad brand i en ladugård, berättade Mats Rydberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Efter en stund konstaterade räddningstjänsten att det var två ladugårdar, som ligger precis intill varandra, som brann.

– Det är en rejäl brand och vi arbetar med utvändig släckning, men också med att försöka förhindra att branden sprider sig. Det finns en bostad bredvid och fler byggnader, sa Mats Rydberg när släckningsarbetet inletts.

ANNONS

Allmänfarlig vårdslöshet

Även polis och ambulans larmades till platsen, men varken några djur eller människor skadades i samband med branden.

Det är i nuläget oklart vad som har startat branden, men platsen kommer att spärras av när släckningsarbetet på plats har avslutats.

Under morgonen berättar räddningstjänsten att de två ladugårdar som tagit eld brunnit ner, men att de lyckats hindra branden från att sprida sig till närliggande byggnader.

– Ladugårdarna som var helt övertända har brunnit ner, men det fanns bland annat två silos, och en bostadsbyggnad som vi lyckades göra en begränsningslinje mot och stoppa branden från att sprida sig till.

Mindre styrka kvar på plats

Vid 07.30 hade räddningstjänsten börjat lämna platsen och endast en mindre styrka fanns kvar för att bevaka ett antal höbalar som fortfarande brann.

– Det är 30-40 höbalar som varit staplade mellan de två ladugårdarna som det brinner i. De ska fraktas bort med hjullastare, så vi väntar på att den ska komma till platsen. Vid 08 ska vi också byta personal eftersom de som är där har jobbat hela natten, säger Mats Rydberg på räddningstjänsten.

Enligt polisen ska branden ha brutit ut i en maskinhall och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS