Fullt utvecklad brand i ladugård i Borås

En ladugård utanför Borås fattade eld och brann med kraftiga lågor under söndagen. Fastigheten gick inte att rädda, men inga hus runt omkring har skadats enligt räddningstjänsten.

ANNONS
|

Vid klockan 14.45 inkom ett larm till SOS om en brand i en ladugård i Fristad utanför Borås. Räddningstjänsten var på plats med fyra enheter och utförde ett släckningsarbete med fokus att minska spridningsrisken.

Byggnaden innehöll jordbruksmaskiner och enligt räddningstjänsten kom ingen till skada i branden.

– Det finns inga förhoppningar om att kunna rädda någonting av byggnaden utan nu handlar det endast om att skydda närliggande hus och byggnader, säger Bo Sandström, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Inga gasolflaskor i byggnaden

Enligt uppgifter till polisen fanns det inte några gasolflaskor inne i ladugården.

– Det är inte helt ovanligt att det finns det i maskinhallar som denna, och gasol utgör en akut explosionsrisk, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl i Västra Götaland.

ANNONS

Ingen är misstänkt för branden och polisen har lämnat platsen.

– Vi kommer inte att göra någon mer teknisk undersökning eller några avspärrningar, nu har vi lämnat ärendet, säger Gunneng.

Ladugården nerbrunnen

Klockan 18 meddelade räddningstjänsten att ladugården har brunnit ner.

– Det är stabilt och statiskt på platsen. Huset är borta men ingenting runt omkring har skadats, säger vakthavande befäl Bo Sandström.

ANNONS