Polisen på plats under sökinsatsen.
Polisen på plats under sökinsatsen. Bild: Lars-Henrik Aas

Full man kastade diesel på camping

Ett bråk urartade på en camping i Strömstad på långfredagskvällen. En man ska ha hällt ut en brännbar vätska på marken och hotat att tända på, enligt polisen.
Mannen kunde senare gripas under natten.

ANNONS

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som SOS larmades om ett bråk mellan två personer som hade urartat på en camping i Strömstad.

Enligt vittnesuppgifter på platsen hade en man i 50-årsåldern hällt ut 20 liter diesel och hotat med att tända på.

– Mannen blev helt galen och det hade inte alls gått bra om de hade fortsatt. Flera fick hålla isär bägge männen, säger ett vittne.

Han ska även ha hotat en man i 20-årsåldern samt slagit en annan man i 50-årsåldern. Sedan lämnade han campingen, skriver polisen på sin hemsida.

Räddningstjänsten bekräftar att de är på plats för att hantera ett utsläpp.

ANNONS

– Det är en onykter person som har hällt ut diesel på marken. Initialt var det i syfte att tända på men polisen är på plats. Det ska röra som cirka 20 liter diesel, säger Daniel Svensmark.

Stor sökinsats med hundar och drönare

Polisen var på plats med flera patruller och sökte efter den misstänkte mannen. Bland annat har man larmat ut hundförare till platsen. Och man använde även räddningstjänstens drönare i spaningarna efter mannen.

– Han återvände själv till campingen och kunde gripas strax efter klockan ett. Han är misstänkt för förberedelse alternativt försök till mordbrand, olaga hot samt misshandel, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Efter förhör anhölls mannen av åklagare.

– Eftersom detta skedde på en camping kunde det ha fått förödande konsekvenser, säger Peter Adlersson.

Räddningstjänsten har lämnat över ärendet kring dieseln till kommunen.

Polisen är kvar på platsen för att utföra ytterligare utredningsåtgärder.

ANNONS