Den unge mannen försökte köra ifrån polisen i 110 kilometer i timmen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Den unge mannen försökte köra ifrån polisen i 110 kilometer i timmen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Christer Olofsson

Försökte köra ifrån polisen i 110 – med a-traktor

A-traktorn gjorde polisen misstänksam. När patrullen ville ta en titt, gasade föraren därifrån. I 110 kilometer i timmen försökte han köra från polisen. Nu döms han.

ANNONS
|

Det var i juli i år som poliserna fick syn på den unge mannen som kom körande utanför Fjärås. Eftersom föraren en gång tidigare försökt köra ifrån polisen, bestämde de sig för att kontrollera fordonet.

Men det blev samma visa igen.

Struntade i stoppskylt

Patrullen satte på blåljus och sirener, men föraren bara ökade i fart. Enligt patrullen var han uppe i 110 kilometer i timmen. Han struntade även i en stoppskylt utan bara fortsatte.

Genom att blockera vägen för fordonet, fick polisen till slut stopp på det. Men föraren, som var under 18 år, gjorde motstånd vid gripandet. Polisen fick belägga honom med handfängsel i väntan på föräldrarna.

ANNONS

– Jag försökte stanna, men bromsen fungerade inte, säger pojken i förhör.

Förtjänar inte att tros på

Varbergs tingsrätt anser att hans förklaring om att han inte förstått att de var poliser inte ”förtjänar tilltro”.

Nu döms den unge mannen för brott mot trafikförordningen, olovlig körning och våldsamt motstånd. Han ska betala 2 500 kronor i dagsböter.

ANNONS