Bild: Putte i Parken
Bild: Putte i Parken

Flera sexbrott under Karlstadsfestival - unga tjejer offer

Elva fall av sexuella ofredanden har anmälts efter festivalen "Putte i parken" som pågår just nu i Karlstad. Offren är unga tjejer som ska ha blivit utsatta av gäng med killar i publikhavet framför scenen. – Sex-åtta stycken på en eller flera tjejer, säger Värmlandspolisens Per-Arne Eriksson.

ANNONS
|

Tidigt på lördagsmorgonen kundeVärmlandspolisen meddela att de hade sju anmälningar om sexuellt ofredande.

–Vi har fått in nio till. Så det är minst 16, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande polisbefäl i Karlstad, till TT.

Brotten har skett på festivalen "Putte i Parken" - där Markoolio, Madi Banja och John de Son spelade under fredagskvällen – som pågår mellan torsdag och lördag i Karlstad. Inträdetär gratis, och förra året var det närmare 90 000 personer som besökte festivalens tre dagar.

LÄS MER:Forskare: Övergreppsfokus hamnar fel

Ivissa anmälningar från det senaste dygnetär det flera offer, som under festivalen bland annatska ha fåttfrämmande händer på sin rumpa ochbröst ochinnanför kläderna. Offren är mellan 14 och 18 år gamla, enligt polisen. Men även en tolvåring ska ha blivit antastad.

ANNONS

–Tydligen var det en tjej i går som var tolv år, säger insatschefen som arbetade i går, säger Per-Arne Eriksson.

Gärningsmännen uppskattas vara mellan 15-18 år gamla.

– Det är samma tillvägagångssätt, sex-åtta stycken på en eller flera tjejer. De har omringat dem inne i publikhavet, säger Eriksson.

Minst tolv fall - har det varit tillräckligt med vakter?

– Målsägandenhar som jag förstått det blivit inträngda i grupper inne i publikhavet, där det är tusentals framför scenen.Sedan försvinner de, går vidare till nästa tjej. Men planen äratt vi kommer att ha en extra genomgång inför kvällen även med vakterna, säger Eriksson.

– Kollegorna var väldigt frustrerade som jobbade i natt, det är bedrövligt att det ska vara så här för unga tjejer.

Två minderåriga killar greps under lördagskvällen men släpptes på fri fot när de blev hämtade från festivalområdet. En av dem greps efter att en flicka hade pekat ut honom för ordningsvakter som den som tog ett kraftigt tag om hennes rumpa när hon stod framför scenen, uppger polisen på sin webbplats.

– De kommer att höras senare idag som jag förstått det. Åtminstone en av dem är under 18 år, säger Eriksson.

Även på Bråvalla-festivalen som pågår i Norrköping just nu har flera unga kvinnor anmält att de utsatts för sexbrott. Två av dem ska ha blivit våldtagna i publikhavet framför scenen.

ANNONS
ANNONS